Sjamanisme

De zienswijze van sjamanisme is zoveel omvattend en eigenlijk teveel om hier nu even neer te zetten..

Sjamanisme is gebaseerd op natuurlijke universele waarheden en wetten en te leven met al wat is, Great Spirit/ God. Daarbij wordt er van uitgegaan dat alles wat natuurlijk is ook bezield is, mensen, dieren, Moeder Aarde, planten, stenen, kristallen, rivieren , maan, sterren, etc.

Sjamanisme leert ons hoe we deel uitmaken van de cirkel van het gehele leven en hoe we in natuurlijke harmonie hiermee kunnen samen leven.

Op persoonlijk vlak helpt sjamanisme ons om op een natuurlijke manier ons potentiaal te ontwikkelen en meer en meer van onze essentie naar buiten te brengen, zodat we uiteindelijk een pure expressie worden van de Spirit in onszelf. Het omvat vele vormen van healing, filosofie, psychologie, energiewerk en meditatie.

Een sjamanistisch perspectief dat ik hier naar voren wil halen is dat we onze werkelijkheid zelf creëren. De manier waarop we met onze energie omgaan, wat wij ermee doen, is hoe we ons leven creëren. Dat betekent dus dat we zelf kunnen veranderen wat we gecreëerd hebben, de kracht ligt in onszelf en niet buiten ons.